En hoe moet het verder met de Nederlandse huizenmarkt?

Iedereen in Nederland kijkt angstig naar hoe de huizen- en kantorenmarkt zich ontwikkelt en zal ontwikkelen tijdens de huidige crisis. Zullen de huizenprijzen zich handhaven of instorten? Hoe heftig zal de eventuele crisis worden. Wanneer dient het dieptepunt zich aan en is er zicht op verbetering?

Als we die vraag astrologisch willen beantwoorden, kijken we naar de hoorscoop van Nederland en met name op de huizen en planeten en tekens die betrekking hebben op vermogen en bezit en op de thuisbasis. Het gaat dan om de Maan, het teken Kreeft en het vierde huis voor ‘huizen’. Verder zijn belangrijk Venus, het tweede huis en Stier voor bezit en Pluto, Schorpioen en het achtste huis voor (vreemd) vermogen, het geld van de ander, geleend geld dus, zoals hypotheken.

Allereerst transiteert Pluto, de grote transformator en vertegenwoordiger van schulden, door het zevende huis, over de Zuidelijke Maansknoop. Dit aspect betekent dat er een schuldenlast is uit het verleden die moet worden vereffend. Dit aspect ook een vierkant van Uranus, dat is de macht van het volk, het sociale en revolutionaire aspect. Dat wil zeggen dat de problemen groter zullen worden als er sociale maatregelen worden genomen en dat er enorme fluctuaties kunnen optreden.

Daarnaast maakt de transiterende Pluto een vierkant met Jupiter, dan wordt je afgerekend voor het feit dat je te optimistisch bent geweest en te grote schulden bent aangegaan.

Op 21 april 2014 maken Pluto, Jupiter, Mars, Juno en Uranus een groot vierkant op de Venus van Nederland. Dat betekent een enorme financiële dreun wat rechtstreeks het vermogen van de Nederlanders onderuithaalt. Dat zou weleens de omslagdatum kunnen zijn waarop de luchtbel definitief leegloopt en de paniek toeslaat. Belangrijk is dat Juno meedoet, die duidelijk betrekking heeft op ‘schijn’-bezit. Dus alles wat echt waarde heeft, behoudt zijn waarde. Jupiter zorgt ook dat deze crisis gigantische proporties aanneemt.

Pluto staat in de progressies echter al veel langer in het vierde huis en oefent daar een toenemende druk uit op de thuisbasis van de Nederlanders. Dat aspect gaat de komende zeven jaar in kracht nog verder toenemen (tot 2019) en zal veel mensen in zijn greep houden. Mensen raken de macht kwijt over hun huizen (uitzettingen). Pas daarna, na 2019 kan er verbetering komen en kunnen de huizenprijzen weer stijgen. Met Saturnus in het Tweede huis (progressief) zal er dan nog veel jaren heel hard gewerkt en bezuinigd moeten worden. Het advies is om bijtijds schulden af te lossen of tot behapbare porties terug te dringen.

Horoscoop van Nederland (16 maart 1815 om 10.30) en de transits

Advertentie

Over frankvanherwijnen

Drs. Frank van Herwijnen is Fysisch Chemicus en is de grondlegger van de Quantum Astrologie™. Sinds 25 jaar onderzoekt en verbindt hij verschillende stromingen in de astrologie en heeft zo een geheel nieuwe ziens- en werkwijze ontwikkeld. Quantum Astrologie™ geeft inzicht in de blauwdruk van je leven en ontvouwt een voor jouw unieke ontwikkelingsweg.

Geplaatst op oktober 14, 2012, in Wereldastrologie en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Kan je hier de juiste datum bij vermelden. Vind hier Neptunus 19* Boogschutter 1986.

 2. Bedankt voor je reactie, maar die datum is mij bekend want die gaat over de kroning van Willem Frederik tot Koning Willem I. Jij hebt het over geboortehoroscoop van Nederland. Dan zou je m.i. naar de stichting / oprichting moeten kijken.

 3. Onder astrologen is dat over het algemeen de datum die gezien wordt als de oprichting van Nederland. Maar ik ben het met je eens dat die datum vatbaar is voor enige discussie. Nederland is in een periode tot stand gekomen. Dat vinden wij astrologen natuurlijk niet handig. Maar we doen het ermee.

 4. Kroning heeft alles te maken met een periode van bepaald persoon. Dat men deze kroning erft op basis van familiair erfrecht is al discutabel. Ga je toch uit van Willem I, dan zal je toch ook moeten inzien dat dit te maken heeft met zijn regeerperiode.

  Ga je naar de oprichting van Nederland, dan is dit al een stuk objectiever. Misschien is het handig, deze twee mogelijkheden eens naast elkaar te leggen, de overeenkomst / verschillen op te sporen.

  Wat mij opvalt is de waarde die je toedicht aan Pluto, als vernietiger. Het lijkt mij eerder dat Pluto zoals kernenergie juist een andere waarde heeft, nl die van vernieuwing. Te beginnen bij Uranus die verandering van agregatie-toestand teweeg brengt. Uranus is de vonk of de schok die de explosie bewerkt, die uit de moleculen van de stof de intermoleculaire kracht vrijmaakt. Neptunus is de vrijmaking op zich zelf, is de kracht die ontstaat. Pluto is het resultaat van de ontmoeting van deze kracht met een weerstand.

 5. De oprichtingsdatum van het koninkrijk der Nederlanden valt samen met de kroning van Willem I. Dit is de meest voor de hand liggende datum en gebruikt door vele andere astrologen die zich serieus bezig houden met de horoscoop van Nederland.

 6. frankvanherwijnen

  De oprichtingsdatum van het koninkrijk der Nederlanden valt samen met de kroning van koning Willem I. Deze datum/tijd wordt ook gebruikt door vele andere astrologen die zich serieus bezig houden met de horoscoop van Nederland. Voorlopig is er nog geen reden om aan te nemen dat een andere datum de voorkeur verdient.

 7. Dit gezegd hebbende Pashway, mogen we je uitnodigen een NIEUWE vraag te stellen, een nieuw onderwerp aan te reiken binnen de economie, waar je graag een astrologisch inzicht bij zou willen hebben? De verkiezingen hebben we voorlopig allemaal gehad en de euro is nog even afwachten, maar misschien zijn er andere brandende kwesties?

 8. Leuke reactie van je Johanna. Volgens mij heb ik je ooit eerder ontmoet, maar dat zal later blijken.
  Op dit moment is de situatie in Israël nijpend, ik vraag me dan ook af hoe deze dreigende situatie uitpakt. Zal ik mijn bestand de oprichtingsdatum opzoeken en kijken hoe het er volgens mij voor staat.
  Ben bovendien benieuwd wat jij & Frank er van vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: